Levend Bloed Analyse

Meten is weten

Foto's bloed - Publicatie Spiegelbeeld Magazine


 

 

Via het beeldscherm gekoppeld aan de microscoop, kan men meekijken wat er te zien is in het bloed. Op het beeldscherm is hier een afvalproduct te zien van samenklontering van uiteengevallen bloedcellen en schimmelvorming. Gezien de roze kleur, is dit een schimmel uit de Mucor racemosus familie. Deze schimmel is o.a. betrokken bij het ontstaan van hart en vaatproblemen. Dit noemen we een symplast (plaques) Hier is een leukocyt, een witte bloedcel (de stofzuiger) aan het werk door belastingen in het bloed te fagocyteren (op te eten) Verder zijn er wat kleinere cellen te zien, dit noemen we microcytose en ontstaan vaak bij een ijzer tekort.

 


 

Naast een plakkerig bloedbeeld is hier ook urinezuur kristalvorming te zien. Door afzetting van deze kristallen kunnen klachten aan gewrichten ontstaan. 

  

 

 


Hier is weer een symplast (plaque) te zien maar nu met een blauwe kleur. Dit is een afvalproduct van de schimmel Aspergillus niger. Deze schimmel is betrokken bij het ontstaan van KNO klachten en aandoeningen van slijmvliezen.
 

Een schimmel of een pathogene bacterie kunnen een bloedcel binnendringen. Rode bloedcellen leven 120 dagen, witte bloedcellen leven gemiddeld 2 dagen. Als een bloedcel afsterft, en deze belast was met een schimmel of bacterie, dan komt de inhoud van deze cel in je bloedstroom terecht. Hier zien we spoorvorming van de schimmel Mucor racemosus. 

 

 

Tussen de rode bloedcellen is gistvorming te zien, in dit geval de Candida gist en zwamvorming. Overmatige aanwezigheid van Candida gisten in het bloed zijn afkomstig vanuit darm, en een zg leaky gut (lekkende darm)


 

 

 

Rode bloedcellen met inhoud. Wanneer de bloedcellen uiteen vallen dan komt de inhoud (bacteriën of schimmels) in het vrije bloed terecht. Wanneer cellen sterk belast zijn, dan sterven ze ook eerder af.


 

 

Traandruppel rode bloedcellen door een vet bloedbeeld en een verkeerde ph van het bloed. 

 


                      


 Spoorvorming van de schimmel Aspergillus Niger.  
 
Een symplast plaque, rechtsboven is een rode bloedcel te zien. Een symplast kan heel groot en lang worden door veel afbraak van bloedcellen en veel aanwezigheid en afbraak van schimmels. 


      


Spiculen (naaldvormige stugge structuren) vaak te zien bij toxische of virale belastingen van de lever.           

                                   

                            Rouleaux vorming (geldrolvorming) plakkerig bloedbeeld.


Een  prachtig rustig bloedbeeld met geen belasting in de cellen met weinig belasting tussen de bloedcellen.